scoala de fotografie -  cursuri fotografie
imageart - cursuri foto - scoala de fotografie


Workshop: Fotografia de portret 6-7 februarie 2010


Acest workshop a venit in intampinarea acelor persoane care doreau sa aprofundeze aceasta ramura a fotografiei. Ca si participanti am avut fosti cursanti ai Scolii de fotografie. Unii dintre ei fie lucreaza intr-un studio foto sau chiar detin un studio foto, fiindu-le foarte util un astfel de workshop.
Timp de doua zile am intors  "portretul" pe toate fetele. Un lucru insa nu am facut : nu am facut pe hairstilistii si nici pe make-up artistii, nu am bagat nici bete-n parul fetelor. Ba mai mult am adus si doua babe. E drept, imbracate romaneste. Ne-am axat pe comunicarea dintre fotograf si subiect, pe spontaneitate, manevrarea luminilor si asa mai departe.
Dl. Fred Nuss a lansat si o provocare: "nu exista oameni nefotogenici ci fotografi buni si mai putini buni".
In cursul workshopului s-a nascut si ideea unei expozitii cu numele de "Portret-workshop" in care participantii sa expuna ce au reusit sa faca in aceste doua zile. In felul acesta, acest workshop s-a prelungit intr-un mod fericit.
Daca dati fuga pana in pivnita  Librariei Humanitas din Sibiu, mai gasiti expozitia pe pereti , pana pe 8 mai! Sau aici pe site la Istoric sectiunea expozitii.

Daniel Baltat