scoala de fotografie -  cursuri fotografie
imageart - cursuri foto - scoala de fotografie


A 8-a promoție a Școlii de Fotografie Image Art din SIbiu, sept-oct 2009


Parerile cursantilor:

Sami :

" Hmm... sunt atatea lucruri minunate de scris incat nu cred ca ar fi "spatiu" ......., Nu-mi ramane decat sa spun ca daca v-ati saturat de lumea rea, egoista, trista, meschina... treceti pragul acestei lumi "Foto" si cu siguranta va veti simti alt om. Aici intalniti oameni superbi, veti afla lucruri interesante, veti vedea lumea cu alti ochi... "

Anca :

"Arta necesita sinceritate. Poate uimire... poate dragoste. Oamenii care se vad artisti refuza arta din propriile orgolii, pentru ca oamenii care aspira la un statut de artist se scufunda in propriile drame. oameni anume isi doresc sa vada dincolo de libertatea cotidiana si atunci, din falsa modestie, ei nu isi dau seama de potentialul lor. Aceasta categorie de oameni ating performante in arta. De ce? pentru ca ei nu se gandesc la Kant nici la Van Gogh, cand fac fotografii ei se gandesc la limita lor. Ceilalti presupusi artisti artisti cred ca au atins Mecca. Ce fals! Eu traiesc in lumea lor de ceata.
Cand pretinzi ca esti totul defapt nu esti nimic...imi amintesc de Socrate. El mergea pe strada si spunea ca el nu stie nimic... defapt Socrate a initiat filosofia omului...
Ciudat...filosofia omului s-a initiat din "nimic".
Insa orgoliile au creat "eleva".
Nu trebuie sa ne temem de noi, desi frustrarile spun totul despre noi. Orice obtine orice. Fotografia spune multe despre noi. Daca mintim, daca ne temem de noi, de ceilalti, si totusi sinceritatea castiga...
Notele cursului... sunt doar niste repere despre cat de sinceri suntem cu noi, cat de onest ne privim pe noi insine. orice lucru am face ne reflecta pe noi.
Daca am facut fotografii proaste nu este pentru faptul ca nu stim sa facem fotografii ci pentru ca ne mintim pe noi insine. Nu ne cunoastem limitele.
Am aspirat la statutul de artist dar ce a rezultat? nici cunostinta de sine, nici estetica...un gol...mare!! dar sacru pentru noi...
Ce inseamna a face fotografii bune sau a face un tablou bun? A fi onest...
Fotografia=asumarea propriei persoane
Ma bucur... atat conteaza...
Multumesc... atat am de spus
"

Ionut:

"Handicapul pe care trebuie sa il recuperez dupa colega Falamas, ce-a prorat exhaustiv in precedentele pagini ma pune in situatia mustei indecise in privinta punctului de aterizare: in lapte/perete alb. Totusi, trecand peste vidul ideatic lasat de colega mea, voi a spune totusi ca noi, "grupa 8", supranumita fara rezerve si "grupa Dragos"(Dolj) am (re)simtit experiente pline de epifanii (adica "bă, acuma inteleg!!") si cutremure ideologice care ne-au culisat emotiile intre hilar si tragic. De toate acestea ne-am ocupat noi, "grupa Dragos". De restul, adica din ce-am bagat la capul (de sus) uite ceva, Dani si Ana, carora le multumesc pentru lumina ce ne-au bagat-o prin diafragma drept in senzor. "

Dragos:

"Asteptand dupa colegii mei, a venit in sfarsit si randul meu sa imi revars gandurile si impresiile mele despre acest curs. incep prin a spune ca eu sunt DRAGOS. Eu sunt persoana in cauza de unde se trage renumele acestei grupe nr.8 "grupa Dragos". Atmosfera a fost extraordinara, colegi perfecti, timpul potrivit. Am inceput prin a nu cunoaste multe despre fotografie si am sfarsit cu sentimentul de a continua acest drum al artei fotografice. multumesc pentru acest lucru lui Dani si Ana. M-am simtit extraordinar la acest curs. Pentru mine a fost ca o evadare din cotidianul banal. Argumentele pentru acest lucru sunt irefutabile. Colegii mei care isi vor exprima in scris impresiile despre acest curs, sa descrie si atmosfera din grupa Nr.8 "GRUPA DRAGOS" :) "

 

Multumim cursantilor pentru fotografiile de mai sus!