scoala de fotografie -  cursuri fotografie
imageart - cursuri foto - scoala de fotografie


Prima promoție a Școlii de Fotografie Image Art din SIbiu, sept-oct 2008


Parerile cursantilor:

Ana:

"Căutam o modalitate de a pune ordine în cunoştinţele pe care le aveam, legate de fotografie. Am uitat tot ce ştiam şi am început de la zero, iar asta este cea mai bună soluţie dacă vrei să urmezi un curs foto. Dacă nu poţi trece peste faptul că eu ştiu deja asta, e mai bine să stai acasă şi să te mulţumeşti cu ce-ţi oferă internetul: o mulţime de date,unde de cele mai multe ori, eu personal mă afund şi nu mai ţin minte ce am pornit să caut. Ce mi-a plăcut cel mai mult la curs a fost atmosfera în care poţi respira şi poţi gândi cu voce tare.Nu eşti încorsetat de formalităţi, iar examenul e foarte greu dacă ştii deja totul când te apuci de curs. Am învăţat să nu mai apăs atât de repede pe declanşator, iar dacă înainte de curs făceam în jur de 100 de fotografii la un eveniment, acum numărul lor a ajuns la maxim 30. Aparatul de fotografiat s-a transformat iaraşi pentru mine. A devenit o modalitate de a suprinde şi căuta viaţă şi formă în orice. Am aflat iarăşi că peisajele şi clădirile sunt surse bune de a creea o fotografie bună, nu doar oamenii. Concluzia mea, personală după acest curs este că dacă vreau să evoluez în acest domeniu şi trebuie, să nu las fotografia să mă folosească, ci să o folosesc eu pe ea.
Ridic pălăria şi-acum plec la poze."

Tudor:

"in general am fost multumit de curs.. de locatie, poate mai putin de ritmul suuper intens.. poate as mai fi vrut teme de acasa si poate mai multe info tehnice insa una peste alta eu sunt incatat de participarea la acest curs si a facut o mare diferenta..."

Karin:

"Pe scurt ce mi-a placut la curs (punctual, doar cateva chestii):
- stilul deschis si informal de comunicare
- atentia acordata fiecarui participant
- ambianta (spatiul, tejgheaua cu suc/cafea/rontzanele)
- invitatiile la fotoclub / concursuri / info despre reviste, linkuri etc
- continutul informativ al suportului de curs
- intentia de a construi o comunitate foto + senzatia ca e o chestie facuta cu si din pasiune
- nu in ultimul rand colegii inscrisi
(...)
In rest numai de bine :-) mie cursul mi-a placut mult si m-a invatat multe, si o sa invat in continuare. Nu cred ca o sa profesez vreodata ca fotograf sau fotoreporter dar sunt sigura ca fotografia imi va aduce deocamdata suficiente satisfactii sufletesti ca si hobby. Intre timp mi-am molipsit niste prietene din bucuresti care s-au apucat si ele de cursuri, cumparat si studiat aparate (una are de mai demult, alta acuma a primit, alta urmeaza sa isi cumpere) si in weekend ne-am intalnit si am schimbat informatii si idei si bineinteles ca ne-am pozat reciproc si imprejurimile cu entuziasm de incepator. Asa ca rezultatul obtinut in urma cursului este pentru mine mai mult decat satisfacator :-)
"

Marius:

"Ce mi-a placut?
Mi-am dorit sa am o baza de pornire si acum o am. Asadar, sunt multumit :)

Ce mi-as fi dorit?
Ceva mai multa practica si mai mult Photoshop.

Privire generala:
Mi-a placut mult cursul foto si modul de desfasurare. Imi pare rau ca nu m-am putut implica mai mult (de ex., sa merg cu ceilalti la pozat in week-end-uri), timplul nu mi-a permis."

Parerea profesorilor:

"Ideea de a organiza cursuri de fotografie e mai veche, punerea în practică a fost mai lentă din motive uneori independente de noi. Dar cu sprijin din partea unor oameni inimoşi am reuşit să începem acest proiect - "Şcoala de Fotografie".
Deci iată-ne la primul nostru curs de fotografie. Nu pot spune că a fost uşor nici că a fost greu, poate cuvântul potrivit este că a fost solicitant şi plăcut. Când eşti în faţa a 14 persoane te întrebi cum să începi, cum să formulezi, cum să te faci înţeles cât mai bine de către fiecare. Partea frumoasă e că fiecare a venit dintr-un interes sincer faţă de fotografie nu din obligaţie sau din întâmplare cum se întâmplă cu majoritatea studenţilor din cadrul facultăţilor. Interesul fiecăruia combinat cu o comunicare liberă între cursanţi şi noi a contribuit la succesul acestui prim curs. A fost un curs din care şi noi lectorii am învăţat alături de cursanţii noştri, am învăţat cum să organizăm viitoarele cursuri mai bine, care sunt lipsurile noastre, ce îmbunătăţiri putem face.
Prima serie a fost una specială şi aşa va şi rămâne, am cunoscut 14 oameni minunaţi care ne-au devenit prieteni. Oameni minunaţi, specialişti în diferite domenii de la medici la ingineri, arhitecţi, designeri sau jurnalişti şi de ce nu teologi care au în comun o pasiune: fotografia. Pot spune că s-au creat legături de prietenie atât între noi cât şi între cursanţi şi dorim ca împreună să promovăm fotografia de valoare. Ambianţa locaţiei unde se desfăşoară cursurile din cadrul casei Ille et Vilaine Sibiu (cărora le aducem mii de mulţumiri) pare rupt din poveşti şi te îmbie la relaxare şi vorbărie, ceea ce au şi făcut cursanţii…. a.. pardon prietenii noştri!
Mulţumim cursanţilor din "Promoţia 1" (cum am botezat-o), pentru încrederea care ne-au acordat-o, pentru opiniile lor, pentru fotografiile de mai sus şi pentru tortul de final !

P.S. Acesta este doar începutul…"