scoala de fotografie -  cursuri fotografie
imageart - cursuri foto - scoala de fotografie


A 3-a promoție a Școlii de Fotografie Image Art din SIbiu, febr-martie 2009


Parerile cursantilor:

Eny si Zsolt :

"...
La început eram foarte nehotarat în legatură cu acest curs, am zis că o sa-l fac doar pentru prietena mea Eny, ca să ne distrăm. Am fost surprinși în mod plăcut amândoi, deja din primele ore de teorie, ne-am dat seama că am învățat lucruri simple dar esențiale în fotografie, care par într-adevar simple dar fără practică și fără căldura și binevoința profesorilor, Dani și Ana, nu ar fi ieșit la iveală.
..."

Mircea:

"Mai mult decât cunoștințele tehnice pe care le-am dobândit, sunt foarte bucuros de faptul că am cunoscut oameni cu care am împărtășit aceeași pasiune. Aștept cu nerăbdare, un viitor curs de specializare, ceva mai avansat la care cu siguranță o să particip. A fost o perioadă frumaosă în care mi-am schimbat mult viziunea ( nu neapărat cea fotografică ) și în care mi-am dat seama că a face o fotografie bună nu e atât de ușor pe cât credeam "

Andi:

"Cursul acesta a fost una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le-am trăit. Am învățat că totul este subiectiv și că trebuie să reconsider fotografia. Mă bucur că Școala de fotografie s-a înființat la Sibiu și că am putut să particip la aceste cursuri. "

Ciprian:

"Despre curs: a fost super. E genul de curs la care iți dorești să rămâi ( repetent ) tot să vii la curs ... "

Adina:

"Mi-a facut foarte mare placere că am participat la acest curs, pentru mine a fost ceva cu totul nou, o experiență de neuitat, de pe urma acestui curs am învățat foarte multe: detalii tehnice, compoziție, am învățat să apreciez o fotografie, fotografia nu reprezintă realitatea pura ci o interpretare a acesteia. ... "

Adi:

"Când m-am înscris la acest curs eram sigur ca știu destul de multe despre fotografie, fapt infirmat destul de repede. Acuma pot să spun că văd cu alți ochi fotografia, ceea ce mă face să am încredere pe mai departe.
Colectivul, unul deosebit, totdeauna mi-am dorit să am niște colegi cu care să pot discuta ceea ce-mi place mai mult și sper să colaborez și mai departe cu unii dintre ei.
Am avut niște profesori deosebiți care au știut ca să se facă ințeleși, impărtășindu-ne din cunoștintele lor cu multă pasiune.
În câteva cuvinte, un curs deosebit de util pentru fiecare dintre noi. "

Ice ( Iacob ):

"Mulțumesc pentru tot, dacă aș schmba ceva?
Da, timpul, l-aș da înapoi. "

 

Părerea profesorilor:

"Fiecare serie este unică în felul ei. Nu știu cum se face dar parcă în seria aceasta, unul a fost mai șugubăț decât altul. S-au strâns oameni din toate colțurile țării începând de la Piatra Neamț, Ploiești, Mediaș și până de la Oradea... oameni care au depus mari eforturi pentru a urma acest curs. Poate că tocmai această diversitate de persoane din cât mai multe zone a facut ca acest curs să fie unul foarte relaxat și plin de umor. Nu pot să nu imi amintesc de Cipi cu vorba lui moldoveneasca stâlcind bancul cu ariciu'! Sau de Radu care făcea bășcalie din orice mai ales de reclama la pateu ardelenesc facută de moldoveni. Diversitatea a constat și în vârste și profesii diferite dar toți cu aceeași pasiune pentru fotografie. Cu toate aceste diferențe prieteniile s-au închegat repede.
Sărind peste acestea, probabil a fost seria cea mai avantajată de până acum pentru că metodele de predare sunt în continuă perfecționare spre avantajul promoțiilor următoare.
Singurul regret al tuturor este acela că timpul a trecut prea iute iar ideea că nu ne vom revedea mai des ne întristează. Cine știe, poate ne revedem să organizăm o expozitie?!

Mulțumim cursanților pentru fotografiile de mai sus!"